Realtime data gasproductie:

3558182
m3
Bekijk alle data
Vergister

EnergieCoop IJskoud als partner in het RAAK-mkb voorstel

Project NOABER. Het woord dat ons in Twente doet denken aan een goede buur, maar wat tevens de naam betreft van het project Naar Oost-Nederlandse Agro Biogashus En ciRculairiteit.

Voor het NOABER project is door het Saxion subsidie ontvangen om samen met IJskoud en enkele andere partners, onderzoek te doen naar de productie van biogas. Centraal in dit project staat het verbeteren van de business case voor biogashubs als onderdeel van de energietransitie en een circulaire melkveehouderij. Een van de onderdelen is het inventariseren van leerpunten uit het bestaande biogasproject van onze eigen Coöperatie in Noord-Deurningen. Het doel is om hiermee een implementatieplan te maken en dit aan te bieden aan de provincie, om de uitrol van nieuwe hubs te stimuleren.

Wat houdt de RAAK-mkb regeling precies in?

De RAAK-mkb regeling financiert onderzoeksprojecten van hogescholen in samenwerking met het mkb. Het doel van deze regeling is het bevorderen van kennisuitwisseling om het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen te vergroten.

Kick-off

Op 11 oktober is de kick-off van het project geweest bij de IJskuip in Noord-Deurningen. Tijdens deze introductie zijn er presentaties gegeven door zowel onderzoekers als studenten van het Saxion, de voorzitter van IJskoud en door CCS advies. Na een rondleiding op het boerenerf is deze dag afgesloten met een gezellige borrel.
Wij wensen zowel de onderzoekers als de studenten veel succes met dit onderzoeksproject. Op naar waardevolle resultaten en meer biogashubs!

 

 

 


Delen