Realtime data gasproductie:

3652394
m3
Bekijk alle data
Bloem- en kruidenrijke akkerranden

Bloem- en kruidenrijke akkerranden

Wil je de bijen weer horen zoemen? Investeer dan in kruiden en bloemen! Samen gaan we het Twente landschap nóg mooier maken. Je hoort steeds vaker dat er minder bijen voorkomen in Nederland. Dit is een groot probleem voor de natuur. Bijen zijn namelijk uiterst belangrijk voor het bestuiven van bloemen, zodat er nog meer bloemen bij komen.

Hier is gelukkig wel een oplossing voor. Samen met Energiecoöp IJskoud is het Bloemen-Bijen-Biogas initiatief begonnen om meer bloem- en kruidenrijke akkerranden aan te leggen in de omgeving Beuningen, Denekamp en Noord-Deurningen. Deze speciale natuurstroken willen we voornamelijk aanleggen langs woonwijken, fiets-/wandelroutes en andere veelbezochte locaties, zodat er zoveel mogelijk mensen van kunnen genieten. Dit zal in eerste instantie door de boeren van IJskoud gebeuren, maar ook andere grondeigenaren zijn welkom.

De bloem- en kruidenrijke grond trekt bijen, andere insecten en dieren aan, waardoor de biodiversiteit enorm groeit.
Later worden de uitgebloeide mengsels gemaaid om vervolgens in de vergister om te worden gezet tot biogas.
Dit krijgen de boeren natuurlijk niet alleen voor elkaar, daarom kunnen alle geïnteresseerde burgers die zich willen inzetten voor deze natuurstroken geld doneren aan de Energiecoöp IJskoud.
Dit resulteert niet alleen in het vergroten van de biodiversiteit. Het zorgt ook voor aandacht voor het groen in eigen omgeving. Mens en natuur komen zo dichter tot elkaar!

Alleen gaat het de boeren niet lukken, ze hebben jouw hulp nodig. Daarom willen we met dit initiatief bemiddelen tussen de maatschappij en de boeren. Burgers en bedrijven die het jammer vinden dat de biodiversiteit in hun omgeving afneemt kunnen nu zelf een bijdrage gaan leveren. Voor 25 cent per vierkante meter kun je straks zelf zorgen voor de verfraaiing van je leefomgeving. Wij zorgen er voor dat de akkerranden worden gerealiseerd en dat de grondeigenaren hier de onkosten vergoeding voor krijgen. 

Heb je interesse gekregen in dit initiatief of wil je een bijdrage leveren, kijk op Geef.nl: Bloemen-Bijen-Biogas of mail naar info@ijskoud.eu

Wil jij de bijtjes weer horen zoemen? Investeer dan in kruiden en bloemen!


Delen

Dit heeft het al
opgeleverd in cijfers

1.000.000 m3 biogas
geleverd

Dat staat gelijk aan ruim
660 huishoudens!

Co2 uitstoot
vermeden van 10.000

Dat staat gelijk aan
20.000 auto’s

Methaan uitstoot
vermeden van 10.000 l.

Dat staat gelijk aan 80
gewone boerderijen